Despre Dans Contemporan

Adolescenti&Adulti

Dansul este limbajul universal prin care ne exprimam cel mai bine sentimentele si valorile. Dansul este recunoscut ca fiind o forma de comunicare concentrată, constienta si estetica (Bannon & Sanderson, 2000). Este un sistem de miscari care creaza un limbaj conceptual cu inteles intrinsec si extrinsec, guvernat de reguli si de a fi dansat in diverse situatii sociale.

Dansul contemporan a fost dezvoltat la inceputul secolului 21 ca o revolta a dansatorilor si coregrafilor din acea vreme la tehnicile rigide si strice ale baletului. Este ”Dansul zilelor noastre” iar miscarile sale creaza reprezentari vizuale ale vietii.

Asa cum explica Siegel (1972), dansul contemporan implica schimbare, cautare de noi forme, noi teme si noi miscari. Dansul contemporan contine mai multe tehnici si non-tehnici. Se dezvolta printr-un ciclu ca si alte forme de arta, in care inventatorii stilului de dans au combinat tehnici, cristalizat stiluri si au adunat fani si imitatori combinand creatia lor cu stiluri ale altor inovatori.

Frumusetea dansului contemporan vine din posibilitatile nelimitate ale explorarii creativitatii. Neavand reguli traditionale definite permite conectarea mintii cu trupul oferind sentimentul de libertate.

Dansul contemporan, in opozitie cu orice tehnica conventionala din alte stiluri de dans ofera usurinta miscarilor corpului si a fluxului de energie. Este versatil si poate fi dansat la orice varsta, pe orice fel de muzica mixand aproape toate stilurile de dans.

Este accesibil incepatorilor (copii, adolescenti, adulti) deoarece nu sunt reguli rigide doar alinierea naturala a corpului.

Odata instruit in dans contemporan, dansatorul prinde aripi sa zboare peste noi orizonturi ale miscarilor corporale.