Dans Contemporan Adolescenți & Adulți

 

22550059_1600467480013035_6844424455166167930_n

Cursul de Dans Contemporan pentru Adolescenți & Adulți contine o trecere in revista a principalelor elemente caracteristice dansului contemporan: componente tehnice, procedee de creatie si executie pentru realizarea legaturii intre sine si corp. Vor fi exersate respiratia, balansul, utilizarea corpului, schimbul de energie intre membrii grupului.

La fiecare modul exploram exercitii, coregrafii si improvizatii diferite, adaptate la nivelul grupului, astfel incat exprimarea emotiilor sa fie la indemana pentru toata lumea.

Pentru ca fiecare participant sa fie părtaș la procesul creativ va fi provocat sa-si schimbe modul de a gandi si astfel va descoperi noi moduri de comunicare constienta a starilor emotionale.

Coregraful va cauta in permanenta punctele de stabilitate si depasire a zbuciumului participantilor, ajutandu-i sa-si dezvolte gandirea si actiunile urmatoare. Acest mod de invatare presupune deschiderea fiecaruia catre ceilalti, unde creativitatea va exploda cu noi miscari de adaptare.

Cursul poate functiona si ca un indrumar pentru oricine doreste sa afle mai multe despre dansul contemporan sau chiar pentru cei care nu au nicio experienta in dans insa sunt interesati de o metoda de dezvoltare personala care imbina creatia artistica si miscarea fizica.

Cursurile sunt impartite pe doua grupe: nivel incepator (coregraf Maria Anghel) si nivel intermediar/avansat (coregraf Marius Moldovan). Nu exista o selectie pentru impartirea pe cele doua grupe, fiecare cunoscandu-si nivelul la care se afla.

Fiecare doritor are libertatea sa aleaga una dintre cele doua grupe propuse. Nu exista limita de varsta, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 15 ani.